De functiegerichte zorgtrainingen in het aanbod van vanDoen zijn op te delen in twee categorieën: (1) Voorbehouden en risicovolle handelingen én (2) Overige functie inhoudelijke trainingen. Tot de categorie Voorbehouden en risicovolle handelingen behoren trainingen, zoals Blaaskatheteriseren, Injecteren en Stomazorg. Alle Voorbehouden en risicovolle handelingen biedt vanDoen geaccrediteerd aan. Daarnaast worden deze trainingen alleen gegeven door BIG-geregistreerde trainers. De tweede categorie, Overige functie inhoudelijke trainingen, bestaat uit een divers aanbod. Voorbeelden zijn de trainingen Basiszorg, Epilepsie en Transfertechnieken. Indien gewenst kan vanDoen ook voor deze trainingen accreditatie aanvragen. Verder kunnen we trainingen, in lijn met de ontwikkelbehoefte van jouw organisatie, samenvoegen tot een opleidingstraject. Onze bestaande opleidingen variëren van wijkhulp tot woonondersteuner en praktijkverpleegkundige.

Voor sommige functies is een erkende mbo-opleiding noodzakelijk. In dit geval moet de opleiding voldoen aan de eisen van het ministerie van Onderwijs. Deze eisen sluiten niet altijd aan bij de opleidingsbehoefte van jouw organisatie. Doordat vanDoen zich verdiept in de unieke situatie van een organisatie, kunnen wij deze aansluiting wel realiseren.

VanDoen traint veelal in company. Indien gewenst kunnen onze trainers dus met alle benodigde spullen training komen geven binnen jouw zorginstelling. Voordat de training gegeven wordt, volgen de cursisten een e-learningmodule.