"Met een glimlach naar je werk en met een glimlach weer naar huis”. Samen met zorgmedewerkers ga ik graag op zoek naar hun professionele en persoonlijke ontwikkeling: op zoek naar hun glimlach. Dat heeft me doen besluiten om uit het witte pak te stappen en op reis te gaan door zorgland.

In mijn weg door verschillende opleidingen, steden en organisaties binnen de zorg, kwam ik erachter dat de zorg zo verschillend is en tevens ook zo hetzelfde. Ons aandachtsveld is anders, maar onze behoefte tot ontwikkeling en plezier in het werk is overal vergelijkbaar. Als trainer en coach zet ik deze behoefte samen met de deelnemers om in resultaat.

Mijn kracht is dat ik mensen kan verleiden om zich als professional en als persoon te ontwikkelen. Niet omdat het moet maar omdat je daar zelf voor kiest. Zeg je Leo, dan zeg je storytelling: verhalen die raken, zorgen voor samenhang en die de deelnemers in beweging brengen.

In het mooie Breda ben ik geboren en getogen. Ik ben getrouwd met Yvette en samen hebben wij vijf schitterende kinderen. Mijn eerste stappen in de zorg heb ik in de psychiatrie gezet. Vervolgens werkzaam geweest als A-verpleegkundige met specialisaties als oncologie, c.c.u., neurologie en s.e.h tot manager in de zorg. Ik spreek de taal van de zorgmedewerkers: in iedere laag van een organisatie.

Mijn werkwijze: het is niet makkelijk maar wel simpel. Mijn motto: succes is een keuze. Binnen van Doen krijg ik de vrijheid mijn werkwijze, motto en tools op passende wijze in te zetten en van elke training een feestje te maken.

Specialisaties binnen vanDoen: Docent erkende zorgopleidingen, docent zorginhoudelijke trainingen, persoonlijke effectiviteit, communicatieve vaardigheden, teamcoaching, gastvrijheid in de zorg, leiderschap en management