Vertel het me en ik zal het vergeten, laat het me zien en ik zal het onthouden, laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.” (Confucius)

De werkwijze van vanDoen Academie bestaat uit 4 stappen:

VanDoen blijft haar producten en diensten aanscherpen op basis van de laatste inzichten in leren en ontwikkelen. Wij combineren e-learning, testen, praktijkopdrachten en contextrijk leren tot de meest bij jouw wensen en doelen aansluitende blended learning programma’s. Blended learning maakt het mogelijk dat de kennisopbouw van cursisten vrijwel geheel buiten de klassikale lesuren plaatsvindt. Deelnemers komen alleen samen om te ervaren en te doen! Tijdens de klassikale bijeenkomsten wordt ingezet op ontwikkeling van houding en vaardigheden door oefening met cruciale praktijksituaties.

De leermethode van vanDoen is praktijkgericht, visueel en interactief. We werken met videofragmenten en animaties die praktijksituaties herkenbaar maken. Daarnaast kan de theorie op aanvraag niet alleen tekstueel, maar ook als geluidsfragment worden aangeboden, waardoor cursisten kunnen kiezen wat het beste aansluit. Dit maakt dat cursisten de theorie beter kunnen onthouden én vervolgens kan het geleerde ook direct worden toegepast. Het aanbod van klassikaal onderwijs en e-learning wordt (indien gewenst) volledig afgestemd op de ontwikkelbehoefte van jouw organisatie en de gewenste leerstijl van de cursisten. Hiermee wordt het beste van 2 werelden samengebracht:

Bij vanDoen:

  • Vormt de unieke situatie binnen jouw organisatie ons uitgangspunt
  • Zijn avond- en weekendtrainingen ook mogelijk
  • Is alle theorie opgenomen in de e-learning
  • Zijn de lessen gericht op de werkelijke praktijk
  • Werken we alleen met ervaren praktijkgerichte trainers uit het werkveld
  • Geven we ook les op locatie en faciliteren we alle benodigde materialen
  • Zijn alle handelingen geaccrediteerd door de V&VN