De vanDoen Academie is een flexibel, allround opleider en trainingsbureau binnen de zorg. Sinds 2011 helpen wij dagelijks zorgmedewerkers, teams en leidinggevenden bij hun ontwikkeling. Naast zorginhoudelijke trainingen hebben wij een ruim aanbod aan effectiviteitstrainingen en leiderschapsprogramma’s.

We zijn bovenal een veranderkundige. Onze ambitie is gericht op echt trainingen te geven die impact hebben. Dat drijft ons! Als trainer heb je voortdurend invloed op de mensen die van je willen leren. Onze belangrijkste focus is ‘hoe zorgen we voor een maximale leeropbrengst?'

Eigen ontwikkeld materiaal

We zijn er trots op dat we werken met eigen ontwikkeld materiaal en met ervaren trainers met passie voor hun vak. Wij weten wat er speelt binnen de zorg. Onze trainers spreken de taal van de zorgmedewerkers op alle niveaus. Dit heeft er onder andere toe bijgedragen dat we in trainingen veel met praktische metaforen werken die zorgen voor gemeenschappelijke taal. De deelnemers snappen dit snel en onthouden het. Dat is wat wij graag willen, aangevuld met veel vlieguren maken.

‘Wat kun je morgen doen met wat je vandaag leert?'

Wij zorgen ervoor dat onze deelnemers na een opleiding of training veel meer kunnen dan ze vooraf gedacht hadden. Wij spelen in op de behoefte aan praktijkgerichte opleidingen en trainingen. In onze werkwijze staat praktisch werken dan ook centraal: ‘Wat kun je morgen doen met wat je vandaag leert’.

Leren is ervaren en ontdekken

We staan voor de combinatie professionele en persoonlijke groei in onze programma’s. In onze visie is dat onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het praktijkgericht opleiden van vanDoen zet deelnemers direct in de ervaring. Onze focus ligt niet op vertellen hoe het moet, maar laten ervaren hoe het is. We kunnen deze ervaringen mede bieden, omdat onze trainers zelf nog met hun voeten in de klei staan. Het zijn ervaren professionals die weten wat er in de dagelijkse praktijk wordt gevraagd.

Echt maatwerk

Onze benadering is persoonlijk en ons aanbod is écht maatwerk. De opleidingen en trainingen zijn afwisselend, interactief, resultaatgericht en inspirerend. Wij gaan graag langdurige samenwerkingen aan en programma’s op maat maken inspireert ons. Ons werkgebied is Nederland. Geen plek is voor ons te ver.

Bekijk ons aanbod en ontdek hoe we kunnen bijdragen aan de continuïteit en waarde van jouw medewerkers en de organisatie.

Neem contact met ons op!

Bij vanDoen:

  • Vormt de unieke situatie binnen jouw organisatie ons uitgangspunt
  • Zijn avond- en weekendtrainingen ook mogelijk
  • Is alle theorie opgenomen in de e-learning
  • Zijn de lessen gericht op de werkelijke praktijk
  • Werken we alleen met ervaren praktijkgerichte trainers uit het werkveld
  • Geven we ook les op locatie en faciliteren we alle benodigde materialen
  • Zijn alle handelingen geaccrediteerd door de V&VN 
  • CREBO-erkend