"Mijn drijfveer is om jou bewuster te maken wat spanning met je doet. Hoe reageert je lichaam, welk mechanisme treedt bij jou in werking (vechten, vluchten, bevriezen of pleasen). Dat kan zijn bij escalerende situaties op de werkvloer of bij feedback van je collega".

Mijn manier van werken is toegankelijk: je herkent je eigen sterke punten, blokkades en patronen. Je ervaart wat spanning met jou doet en leert hoe je voor jezelf kunt zorgen. Als trainingsacteur ben ik in te zetten als levend oefenmateriaal. De context en de situatie zijn niet echt, jouw reacties en gedrag zijn wel echt. 

Ik werk vanuit het hier en nu en je krijgt persoonlijk wat nodig is voor jou. Naast mijn inhoudelijke kennis en ervaring, zijn mijn voelsprieten en gevoel voor humor hierin essentieel. Je gaat de deur uit met praktische tools (geen trucjes) waar je morgen mee verder kan.

Vanaf mijn 17e werk ik in de zorg. Daar ben ik onder andere werkzaam geweest als begeleider en praktijkopleider. Regelmatig heb ik voor hete vuren gestaan en mij onveilig gevoeld. Ik handelde, achteraf gezien, onbewust bekwaam. Menselijk gedrag en groepsdynamiek fascineren mij en de afgelopen jaren heb ik mij inhoudelijk gespecialiseerd op het gebied van gedrag en lichaamstaal. In alles wat ik doe staat centraal dat je de verbinding met jezelf en de ander blijft houden. Ik ben opgeleid als erkend coach/trainer, improvisatieacteur en trainingsacteur, met specialisaties in communicatie-gedragsstijlen en lichaamstaal.

Omdat ik ruim 30 jaar werkervaring heb op diverse afdelingen en doelgroepen binnen zorg- en welzijnsorganisaties, herken ik de input en praktijksituaties waar de deelnemers mee komen. De trainingen die ik geef bij vanDoen zijn ervaringsgericht en leveren maatwerk: daarom werk ik graag voor ze.

Specialisaties binnen vanDoen: Trainingsacteur